Pufoase, delicioase, minunate!
Incalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol si dizolvam drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros.
Peste aluatul acesta, adaugam ouale, zaharul, restul de lapte de 70 ml, margarina, uleiul, praful de sare si restul de faina de 400 g. Framantam si lasam aluatul la dospit pentru 30 de min. Il framantam, iar dupa cele 30 de min si-l mai lasam la dospit inca 30 de min.
Impartim aluatul in 4 parti. Intindem fiecare parte intr-un dreptunghi mare, taiem triunghiuri, punem finetti intr-un capat si o feliuta de banana si rulam.
Ungem crossant-urile cu albus de oubatut si presaram nuca. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de min.
1
Este important sa le framantati de 2 ori pentru a iesi mai pufoase.
2
Albusul de ou este bine sa-l inclocuiti cu o intreg batut pentru un plus de luciu si de culoare.