Prajitura cu cirese

de mena29 in Prajituri, 6 Sep 2015 | 4678 vizualizari

 

Ce pot sa zic decat ca a fost foarte buna si merge foarte bine langa o ceasca cu lapte cald sau cu cafea.

 

INGREDIENTE

  • 200g unt
  • 200g zahat tos
  • 5 oua
  • 100g fulgi de nuca de cocos
  • 200g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 700-800g cirese proaspete.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Se freaca spumos untul cu zaharul dupa care se adauga pe rand cele 5 oua. Se macina fulgii de cocos pe o rasnita de cafea,se amesteca cu faina alba,cernuta si cu praful de copt. Se incorporeaza usot in crema de unt. O tava cu dimensiunile de 24/32cm,se tapeteaza cu hartie de copt. Se pune compozitia in tava iar deasupra se vor aseza frumos,ciresele fara samburi,care au fost spalate in prealabil. Se coace prajitura in cuptorul preancalzit,la 180 gradeC,pentru aproximativ 40 minute. Se lasa prajitura sa se raceasca dupa care se va portiona si se va pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe de vara si bezea