by miha
Mai intai am pregatit maiaua.O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar. L-am lasat la crescut in jur de 15 minute,intr-un loc caldut.Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul ramas,cu o lingurita de sare,apoi am adaugat si laptele caldut.Am pus totul in cuva masinii de paine,am adaugat si faina,maiaua si o parte din ulei.Pe parcursul framantarii se adauga si restul de ulei.Aluatul se imparte in 2 parti. O parte se intinde pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,iar cealalta parte se impleteste in 3.impletitura se pune in tava formand un inel.Se lasa la crescut,intr-un loc caldut in jur de 20 de minute.
umplutura:
Am pus toate ingredientele la robot si am obtinut o crema fina si aromata de branza dulce.Dupa ce a crescut aluatul in tava se toarna in mijloc amestecul de branza,iar marginea se unge cu ou batut.Se coace in jur de jumatate de ora,pana se rumeneste frumos deasupra.