Drojdia se zdrobeste intre degete intr-un castron incapator, adaugam sarea si zaharul.
Amestecam pana lichefiem drojdia. Adaugam laptele caldut, albusul de ou, apoi faina si framantam un aluat elastic.
La final picuram uleiul de masline si il incorporam in aluat, framantam pana cand aluatul se desprinde in intregime de mana.
Acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie si lasam o ora aluatul la dospit pana cand acesta isi dubleaza volumul.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Tapetam tava cu hartie de copt.
Aluatul se transfera din vas pe masa de lucru infainata, se framanta usor sa scoatem aerul din el, apoi se intinde in foaie de 1cm grosime.
Punem untul intr-un castronel, apoi il trecem 30 secunde prin cuptorul cu microunde.
Cu untul astfel topit ungem intreaga suprafata a aluatului in strat generos, apoi presaram din belsug seminte de in pana acoperim untul topit.
Taiem aluatul in 8 parti egale, apoi rulam cornurile si le asezam in tava, lasand suficient loc intre ele pentru casestea vor creste la copt.
Ungem cornurile cu galbenus batut si le lasam la dospit inca 30 minute.
Dam tava la cuptor pentru 30-35 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.
Scoatem cornurile rumenite din cuptor s servim.
Pofta buna!