Crema este de vis. Moale, catifelata si ti se prelinge in momentul in care musti din corn :))) Dupa ce se racesc, crema se intareste, dar nu e nici o problema pentru ca se pot incalzii daca doriti cornurile calde. Desigur ca voi puteti sa le umpleti cu ce doriti…
"retete pentru mese in familie"
Pentru aluat: am ales un aluat asemanator cu cel de cozonac. Puteti sa alegeti si varianta mai economica, adica fara ou, doar cu lapte, fara unt, doar cu putin ulei. Pentru inceput se face maiaua. Se pune laptele cald(dar nu fierbinte) intr-un castron. Se adauga zaharul si drojdia, se amesteca pana zaharul este topit si drojdia dizolvata. Se lasa la dospit 10-15 minute. Cand maiua incepe sa faca bulbuci, o spuma la suprafata inseamna ca drojdia s-a activat.
Pentru a framanta aluatul eu folosesc un robot planetar. Se pune in bolul robotului faina, sarea, oul batut ca pentru ompleta, maiaua, restul ingredientelor, mai putin untul moale. Se porneste robotul pe treapta 2 sau 3 si se framanta usor aluatul la inceput. In functie de faina si de restul ingredientelor se mai poate sau nu sa se adauga 30-50 gr faina. Daca aluatul are consistenta dorita si incepe sa se lege se adauga untul in 2-3 etape. Fiecare cubulet de unt se adauga doar dupa ce precedentul este incorporat in aluat. In total eu am framantat aluatul 20 minute. Se unge cu putin ulei un castron, se pune aluatul, se acopera cu prosop si se lasa la dospit 45-50 minute.
Pentru crema: de data asta am sa va dau varianta cea mai usoara si scurta pentru a face crema de vanilie. Laptele rece de la frigider se pune intr-o craticioara cu fund dublu. Se adauga zaharul, vanilia, amidonul si se amesteca cu un tel tip para pana amidonul nu prezinta cocoloase si este complet desfacut in lapte. Se pune craticioara pe foc mic, se amesteca constant cu telul si se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase si crema incepe sa fiarba. Se ia de pe foc, se pune imediat folie alimentara peste crema sa nu prinda pojghita. Se da la frigider si se lasa sa se raceasca complet.
Cum se formeaza cornurile: se imparte aluatul in 12 bucati aproximativ egale. Se ia fiecare bucata de aluat si se intinde cu sucitorul intr-o foaie mica rotunda/patrata sau cum va iasa. Se imparte vizual foaia de aluat in jumatate. Pe una dintre jumatati, in mijloc se pune 1-2 linguri de crema. Se ia marginea apropiata de umplutura si se acopera crema cu aluat. Se preseaza bine marginile pentru a evita sa iasa crema in timpul coacerii. Cealalta jumatate se cresteaza cu un cutit obisnuit sau cu unul special cu care se taie pizza. Se acopera partea cu crema cu partea de aluat crestata. (vezi FOTO)
Se pun cornurile in tava captusita cu hartie de copt, se ung cu ou si se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Se coc la cuptorul incins la 170-175 grade pentru 15-18 minute sau pana sunt aurii la suprafata.
Se servesc simple sau pudrate cu zahar pudra. Sa va fie de folos!!!