Desert cornuri cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 20 Feb 2018 | 3979 vizualizari

 

M-am insipirat de pe blogul;Savori urbane"
 reteta cu dragoste

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g unt
  • 300 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • 25 g drojdie
  • esenta de vanilie
  • Umplutura
  • nutella
  • Uns
  • 100 g unt
  • Decor
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu ciocolata:

Intr-un pahar amestecam drojdia cu 1 lingura zahar si putin lapte caldut, lasam 5 min deoparte.

Intr-un vas cernem faina o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat, facem o adancitura, adaugam drojdia, laptele, esenta, untul topit si incepem sa framantam un aluat omogen si elastic (daca este nevoie, adaugam faina sau lapte dupa caz).

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 min, pana ce isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei, ungem cu untul la temperatura camerei si impaturim in 3.

Lasam 10 min aluatul sa se odihneasca dupa care intindem din nou sub forma de dreptunghi si taiem in 8 bucati.

Fiecare bucata de aluat o rulam si legam formand un nod.

Fiecare nod de aluat se intinde cu sucitorul sub forma de ovala si adaugam cate o lingurita de nutella pe una din laturi, rulam si dam forma unui corn.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si lasam 10 min la dospit.

Le ungem cu galbenusul batut cu lapte, dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca 25 min la 180 grade C.

Aluatul se mentine la fel de aerat si a 2 zi, parca sunt mai gustoasea 2 zi:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

miki_a 1

22.02.2018, 17:49

M-am oprit la cornurile tale, că prea îmi fac cu ochiul, dar cred că este o eroare în rețetă, la ingrediente (partea cu unsul și decorul, mai ales că mai apar în plus 100 gr de unt). Eu am dedus cum stă treaba, dar poate alții chiar au parte de ”accidente” dacă nu citesc rețeta până la final!

Lau 1

22.02.2018, 19:47

Miki la decor este lapte si untul de la uns este pentru impachetat ca la aluatul de foietaj

miki_a 1

22.02.2018, 20:20

Ok!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa à ma façon