Desert cornuri cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 20 Feb 2018 | 3668 vizualizari

 

M-am insipirat de pe blogul;Savori urbane"
 reteta cu dragoste

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g unt
  • 300 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • 25 g drojdie
  • esenta de vanilie
  • Umplutura
  • nutella
  • Uns
  • 100 g unt
  • Decor
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu ciocolata:

Intr-un pahar amestecam drojdia cu 1 lingura zahar si putin lapte caldut, lasam 5 min deoparte.

Intr-un vas cernem faina o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat, facem o adancitura, adaugam drojdia, laptele, esenta, untul topit si incepem sa framantam un aluat omogen si elastic (daca este nevoie, adaugam faina sau lapte dupa caz).

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 min, pana ce isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei, ungem cu untul la temperatura camerei si impaturim in 3.

Lasam 10 min aluatul sa se odihneasca dupa care intindem din nou sub forma de dreptunghi si taiem in 8 bucati.

Fiecare bucata de aluat o rulam si legam formand un nod.

Fiecare nod de aluat se intinde cu sucitorul sub forma de ovala si adaugam cate o lingurita de nutella pe una din laturi, rulam si dam forma unui corn.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si lasam 10 min la dospit.

Le ungem cu galbenusul batut cu lapte, dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca 25 min la 180 grade C.

Aluatul se mentine la fel de aerat si a 2 zi, parca sunt mai gustoasea 2 zi:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

miki_a 1

22.02.2018, 17:49

M-am oprit la cornurile tale, că prea îmi fac cu ochiul, dar cred că este o eroare în rețetă, la ingrediente (partea cu unsul și decorul, mai ales că mai apar în plus 100 gr de unt). Eu am dedus cum stă treaba, dar poate alții chiar au parte de ”accidente” dacă nu citesc rețeta până la final!

Lau 1

22.02.2018, 19:47

Miki la decor este lapte si untul de la uns este pentru impachetat ca la aluatul de foietaj

miki_a 1

22.02.2018, 20:20

Ok!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine