Sunt aspectoase, fragede, aromate si nu foarte dulci, merg foarte bine la o ceasca de ceai sau cafea.
Intr-un castron se pune faina, praful de sare si zaharul vanilat si se amesteca foarte bine. Adaugam untul rece taiat bucatele si incepem a framanta cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos, adaugam galbenusurile si smantana si framantam rapid un aluat omogen fara a insista foarte mult. Dupa ce am obtinut un aluat legat, impartim aluatul in 35 bucati egale pe care le modelam sub forma de biluta. Bilutele obtinute se asaza pe un platou se infoliaza si se da la frigider pentru o ora.
Umplutura
Se bat bine albusurile cu praful de sare si zaharul pudra pana se intaresc si devin lucioase. Adaugam coaja razuita de lamaie, nuca macinata si amestecam cu grija sa nu se lasa bezeaua. Punem folie si lasam sa se odihneasca la temperatura camerei.
Aducem bilutele de la frigider, luam o biluta si o intindem pe blatul infainat in forma de disc cat mai subtire. Adaugam cate o lingurita cu varf din umplutura de bezea pe discul format. Adunam marginile discului in sus si le strangem la un loc dand forma unei boccelute dupa care o asezam in tava tapetat cu hartie de copt. Dupa ce am terminat de format boccelutele, dam tava la cuptorul preincalzir la 190 grade C, timp de12-15 minute sau pana cand se rumenesc usor la capete. Se scot si se tavalesc prin zahar pudra cu mare grija sa nu se rupa, sunt foarte fragede.
1
nuca se poate inlocui cu alune macinate sau se pot umple doar cu o umplutura simpla cu gem de prune si nuca macinata sau chiar rahat
2
se vor pudra cu atentie avand grija sa nu se rupa