Desert boccelute cu bezea si nuca

de lucy2002 in Dulciuri, 19 Mai 2019 | 7400 vizualizari

 

  Sunt aspectoase, fragede, aromate si nu foarte dulci, merg foarte bine la o ceasca de ceai sau cafea.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt cu grasime mare 82%
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura cu varf de smantana grasa
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr nuca macinata
  • coaja de lamaie razuita
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru tavalit fursecurile
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert boccelute cu bezea si nuca:

Intr-un castron se pune faina, praful de sare si zaharul vanilat si se amesteca foarte bine. Adaugam untul rece taiat bucatele si incepem a framanta cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos, adaugam galbenusurile si smantana si framantam rapid un aluat omogen fara a insista foarte mult. Dupa ce am obtinut un aluat legat, impartim aluatul in 35 bucati egale pe care le modelam sub forma de biluta. Bilutele obtinute se asaza pe un platou se infoliaza si se da la frigider pentru o ora.

Umplutura

Se bat bine albusurile cu praful de sare si zaharul pudra pana se intaresc si devin lucioase. Adaugam coaja razuita de lamaie, nuca macinata si amestecam cu grija sa nu se lasa bezeaua. Punem folie si lasam sa se odihneasca la temperatura camerei.

Aducem bilutele de la frigider, luam o biluta si o intindem pe blatul infainat in forma de disc cat mai subtire. Adaugam  cate o lingurita cu varf din umplutura de bezea pe discul format. Adunam marginile discului in sus si le strangem la un loc dand forma unei boccelute dupa care o asezam in tava tapetat cu hartie de copt. Dupa ce am terminat de format boccelutele, dam tava la cuptorul preincalzir la 190 grade C, timp de12-15 minute sau pana cand se rumenesc usor la capete. Se scot si se tavalesc prin zahar pudra cu mare grija sa nu se rupa, sunt foarte fragede.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

nuca se poate inlocui cu alune macinate sau se pot umple doar cu o umplutura simpla cu gem de prune si nuca macinata sau chiar rahat

2

se vor pudra cu atentie avand grija sa nu se rupa

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert boccelute cu bezea si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati