Desert boccelute cu bezea si nuca

de lucy2002 in Dulciuri, 19 Mai 2019 | 7535 vizualizari

 

  Sunt aspectoase, fragede, aromate si nu foarte dulci, merg foarte bine la o ceasca de ceai sau cafea.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt cu grasime mare 82%
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura cu varf de smantana grasa
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr nuca macinata
  • coaja de lamaie razuita
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru tavalit fursecurile
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert boccelute cu bezea si nuca:

Intr-un castron se pune faina, praful de sare si zaharul vanilat si se amesteca foarte bine. Adaugam untul rece taiat bucatele si incepem a framanta cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos, adaugam galbenusurile si smantana si framantam rapid un aluat omogen fara a insista foarte mult. Dupa ce am obtinut un aluat legat, impartim aluatul in 35 bucati egale pe care le modelam sub forma de biluta. Bilutele obtinute se asaza pe un platou se infoliaza si se da la frigider pentru o ora.

Umplutura

Se bat bine albusurile cu praful de sare si zaharul pudra pana se intaresc si devin lucioase. Adaugam coaja razuita de lamaie, nuca macinata si amestecam cu grija sa nu se lasa bezeaua. Punem folie si lasam sa se odihneasca la temperatura camerei.

Aducem bilutele de la frigider, luam o biluta si o intindem pe blatul infainat in forma de disc cat mai subtire. Adaugam  cate o lingurita cu varf din umplutura de bezea pe discul format. Adunam marginile discului in sus si le strangem la un loc dand forma unei boccelute dupa care o asezam in tava tapetat cu hartie de copt. Dupa ce am terminat de format boccelutele, dam tava la cuptorul preincalzir la 190 grade C, timp de12-15 minute sau pana cand se rumenesc usor la capete. Se scot si se tavalesc prin zahar pudra cu mare grija sa nu se rupa, sunt foarte fragede.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

nuca se poate inlocui cu alune macinate sau se pot umple doar cu o umplutura simpla cu gem de prune si nuca macinata sau chiar rahat

2

se vor pudra cu atentie avand grija sa nu se rupa

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert boccelute cu bezea si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Duet