Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

de diaconta in Dulciuri, 11 Mar 2017 | 7202 vizualizari

 

Stiţi cum este când ai vrea ceva bun, dar, în acelaşi timp, nu prea ai chef să te complici?
Cam aşa a fost şi la mine azi.
Cum mama poftise la nişte cornuleţe, am zis, cornuleţe să fie!
Mai aveam nişte osânză la congelator, aşa că am combinat-o cu unt, rezultatul fiind nişte cornuleţe foarte fragede.
 
Pentru umplutura, eu am folosit gem de vişine şi caise. Puteţi însă să puneţi umplutura care vă este pe plac.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 160 g osânză (sau unt 82% grasime)
  • 80 g unt 82 % grasime
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 lingura îndulcitor Green Sugar sau zahar tos
  • 5 g praf de copt
  • sare
  • vanilie Bourbon de la Green Sugar
  • coaja de lamâie
  • gem de vişine si caise pentru umplut
  • zahar pentru pudrat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise:

Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul.

Am framântat pâna ce am obtinut o coca omogena. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau iaurt.

Am acoperit coca cu o folie si am lasat-o o ora la frigider.

Am scos coca de la rece, am întins o foaie de circa 0.5 cm grosime, am taiat patrate, am pus umplutura si le-am rulat.

Am asezat cornuletele în tava cu hârtie de copt, am pus  tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 20 de minute.

Dupa ce s-au racorit putin, le-am pudrat cu zahar.

Se pastreaza fragede zile la rând. Stiu asta pentru ca le-am mai pregatit, dar n-am facut poze.

 

 

S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si blat umed