Desert cornuri cu gem si nuca

de RODIMUR in Dulciuri, 25 Apr 2017 | 2731 vizualizari

 

Aceste cornuri cu gem și nucă, ușor de preparat, sunt foarte pufoase și bune pentru micul dejun sau seara, la cină, cu o cană de lapte. De asemenea, ele sunt  un excelent desert de luat la pachet, la școală sau la serviciu.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 500 grame făină albă
  • 300 ml lapte cald
  • 125 ml ulei
  • 40 grame drojdie proaspătă
  • 10 grame sare
  • 3-4 lingurițe zahăr tos fin
  • 1 ou pentru uns
  • susan
  • Umplutura:
  • 1 borcan de 400 grame de gem de prune/caise
  • 100-150 grame de nucă rasă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu gem si nuca:

Se face un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, lapte cald, ulei și zahăr și se lasă la dospit la căldură, într-un vas, acoperit cu un șervet curat.

Când aluatul a crescut, se porționează (din cantitatea de mai sus, se pot face 16  cornuri) după care fiecare bucățică de aluat se întinde cu sucitorul, sub forma unui triunghi de aproximativ 20 cm înălțime, cu vîrful în sus și se unge cu umplutura (amestecul de gem cu nucă măcinată). Se rulează aluatul, dinspre baza triunghiului spre vârf, având grijă să extindem puțin și să răsucim spre interior colțurile cornului, pentru a-i da o formă frumoasă.

Cornurile se lasă puțin să crească în tava în care s-a pus hârtie de copt, se ung cu ou și se presară cu susan sau chiar cu zahăr, după care se dau la cuptor, la foc potrivit, timp de 15 minute.

 

TIPS-URI

1

Gemul pentru umplut cornurile va fi mai dens și mai consistent, dacă va fi amestecat cu nucă măcinată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parfait de cacao