,,Bunatati pentru Craciun''
Mult dorita si apreciata ciocolata de casa cu nuci o fac de cateva ori pe an , mai ales la sarbatorile de iarna cand nu poate lipsi de pe masa de Craciun. Foarte rar se intampla sa mai ramana si pentru seara de Anul Nou. :)
Intr-o cratita punem apa, zaharul si zeama de lamaie la fiert.
Laptele praf se amesteca si se cerne impreuna cu cacaua.
Din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10 minute la foc potrivit pana capata aspect de sirop. Cand siropul este gata, adaugam untul si omogenizam foarte bine pana se topeste. Dupa ce s-a topit untul, tragem cratita de pe foc si adaugam: coaja de lamaie razuita, esenta de rom, laptele praf cernut impreuna cu cacaua si amestecam rapid ca altfel se fac cocoloase iar la final adugam nucile prajite si zdrobite cu facaletul.
Intr-o tava de aragaz am pus o folie alimentara, am asezat foaia de napolitana si am turnat rapid compozitia calda, am nivelat si am pus cealalta foie de napolitana deasupra si am presat usor. Se acopera cu folie alimentara iar deasupra am pus o alta tava pentru a presa bine si am dat la rece. Am portionat ciocolata dupa ce s-a intarit, a doua zi.