Desert ciocolata de casa cu mure si caju

de oanapl in Prajituri, 28 Iul 2017 | 4119 vizualizari

 

Vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă de ciocolată de casă!

 

INGREDIENTE

  • pentru stratul cu cacao:
  • 90 ml apă
  • 170 g zahăr
  • 240 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 120 g unt
  • esență de rom
  • 50 g caju
  • pentru stratul cu mure:
  • 100 ml suc de mure
  • 150 g zahăr
  • 120 g unt
  • 260 g lapte praf
  • 50 g caju
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu mure si caju:

Prăjești caju-ul în cuptorul încins, pentru 5-10 minute.

 Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu), mai lași pe foc 6-7 minute, până când compoziția are aspectul unui sirop.
Separat, cerni cacaua și laptele praf. Iei siropul de pe foc și adaugi untul și esența de rom apoi omogenizezi. Torni siropul peste ingredientele uscate și amesteci bine să nu rămână cocoloașe. Adaugi jumătate din caju-ul rupt bucățele și omogenizezi compoziția.
Tapetezi o tavă mică cu folie de plastic alimentară și adaugi ciocolata, apoi o nivelezi și o lași la răcit (nu în frigider).
Pentru a obtine 100 ml suc de mure, ne trebuie aproximativ 300 g mure. Le speli și le pui pe foc împreună cu 2 linguri de zahăr. Din momentul în care încep să fiarbă, le lași 10 minute pe foc, apoi le pui într-o sită la strecurat (și le pasezi cu o furculiță) pentru a obține cât mai mult suc.
Măsori 100 ml de suc de mure și îl pui pe foc împreună cu cele 150 de grame de zahăr. Lași să fiarbă 6-7 minute și apoi adaugi untul.
Separat, cerni laptele praf, apoi pui peste el siropul de mure și amesteci bine. Adaugi caju-ul și omogenizezi. Torni compoziția peste cea de ciocolată și dai tava la rece. Dupa 3-4 ore de stat la rece, se feliază perfect. Tai batoane de ciocolată și le servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu mure si caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac