Desert ciocolata de casa cu capsuni

de oanapl in Dulciuri, 11 Apr 2017 | 5017 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Paulei Gafitescu.

 

INGREDIENTE

  • stratul de cacao:
  • 90 ml apa
  • 170 g zahar
  • 240 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 120 g unt
  • esenta de rom 
  • pentru stratul de capsuni:
  • 100 ml suc de capsuni
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 260 g lapte praf
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu capsuni:

Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zaharul pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba (la foc mediu), mai lasi pe foc 6-7 minute, pana cand compozitia are aspectul unui sirop.
Separat cerni cacaua si laptele praf. Iei siropul de pe foc si adaugi untul si esenta de rom apoi omogenizezi. Torni siropul peste ingredientele uscate si amesteci bine sa nu ramana cocoloase. 
Tapetezi o tava mica cu folie de plastic alimentara si adaugi ciocolata, apoi o nivelezi si o lasi la racit (nu in frigider).
Pentru a obtine 100 ml suc de capsuni, ne trebuie aproximativ 250-300 g capsuni proaspete. Le speli bine, le rupi coditele si le pui pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar. Din momentul in care incep sa fiarba, le lasi 10 minute pe foc, apoi le pui intr-o sita la strecurat, pentru a obtine cat mai mult suc.
Masori 100 ml de suc de capsuni si il pui pe foc impreuna cu cele 150 de grame de zahar. Lasi sa fiarba 6-7 minute si apoi adaugi untul.
Separat cerni laptele praf, apoi pui peste el siropul de capsuni si amesteci bine. Torni compozitia peste cea de ciocolata si dai tava la rece. Dupa 3-4 ore de stat la rece, se feliaza perfect. Tai batoane de ciocolata cu capsuni si le servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cosulete dulci