Fragede,colorate,delicioase si....de post :)
Intr-un vas punem 500 g faina, facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,zaharul,uleiul,borsul si apa. Incepem sa framantam, adaugand faina pana cand rezulta un aluat nelipicios.Impartim aluatul in doua parti egale.O parte o lasam asa,iar peste cealalta adaugam cacaoa si o framantam din nou pana se omogenizeaza.Lasam la dospit(in vase separate) pana se dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, impartim fiecare aluat in 4 bile.Intindem cu sucitorul o bila alba si una neagra.Obtinem doua foi pe care le suprapunem astfel incat foaia neagra sa fie dedesupt.Cu un cutit incepem sa taiem triunghiuri pe care le umplem cu gem si le rulam, dupa care le asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina(sau mai simplu cu hartie de copt) si dam la cuptorul preincalzit 180° pana se rumenesc usor.
1
Cornurile se pot umple si cu nuca sau rahat.