Cornuri fragede (de post)

de Geanina87 in Dulciuri, 28 Mar 2013 | 6554 vizualizari

 

Fragede,colorate,delicioase si....de post :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa calduta
  • 125 ml bors
  • 125 ml ulei
  • 180 g zahar
  • faina cat cuprinde
  • 1 cubulet drojdie
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • gem de care doriti
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fragede (de post):

 Intr-un vas punem 500 g faina, facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,zaharul,uleiul,borsul si apa. Incepem sa framantam, adaugand faina pana cand rezulta un aluat nelipicios.Impartim aluatul in doua parti egale.O parte o lasam asa,iar peste cealalta adaugam cacaoa si o framantam din nou pana se omogenizeaza.Lasam la dospit(in vase separate) pana se dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, impartim fiecare aluat in 4 bile.Intindem cu sucitorul o bila alba si una neagra.Obtinem doua foi pe care le suprapunem astfel incat foaia neagra sa fie dedesupt.Cu un cutit incepem sa taiem triunghiuri pe care le umplem cu gem si le rulam, dupa care le asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina(sau mai simplu cu hartie de copt) si dam la cuptorul preincalzit 180° pana se rumenesc usor. 

TIPS-URI

1

Cornurile se pot umple si cu nuca sau rahat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de prune si nuca