Sper ca mai puteti suporta o prajitura cu visine. Nu de alta, dar trebuie sa fac curatenie in congelator. Glumesc desigur, evident ca am atatea visine in congelator tocmai pentru ca imi plac la nebunie.
Din cantitatile de mai jos am obtinut un cheesecake intr-o forma cu diametrul de 22 si una dreptunghiulara, ambele cu peretii foarte mici.
Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu ajutorul unui pahar presam bine pe fund si pe pereti. Daca nu avem o forma cu pereti detasabili din care sa o scoatem usor putem tapeta forma de tarta cu folie alimentara.
Dam forma la frigider pana pregatim crema.
Punem ciocolata rupta bucati intr-un vas la bain marie pana se topeste bine. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Intre timp mixam frisca, apoi o amestecam cu crema de branza. Adaugam ciocolata racita si zaharul pudra. Omogenizam bine si turnam crema peste blatul de biscuiti, apoi o dam la rece pana pregatim jeleul.
Pentru jeleu punem gelatina intr-o cescuta cu 3 linguri apa rece la hidratat.
Visinele impreuna cu zaharul le punem la foc mic si le lasam sa fiearba inca 2-3 minutepana dupa ce au inceput sa clocoteasca. Adaugam lichid fierbinte peste gelatina hidratata, omogenizam rapid, apoi turnam gelatina peste visine. Amestecam bine si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Cu o lingura punem visinele peste crema, apoi turnam usor lichidul.
Dam prajitura la frigider pana in momentul servirii (cel putin 1 ora).
1
presati bine biscuitii in forma
2
in functie de calitatea biscuitilor puteti avea nevoie de o cantitate mai mare de unt