Desert tort cu mango si ciocolata

de diaconta in Torturi, 5 Oct 2018 | 4540 vizualizari

 

Este un tort cu multă ciocolată. Deşi musafirul meu a vrut un tort doar cu ciocolată, parcă nu m-a lăsat sufletul să nu adaug şi ceva fructe. E plăcerea mea.
Aşa că am adăugat mango, zmeură şi afine.
M-am bucurat să văd că a fost foarte apreciat.

 

INGREDIENTE

Blat pandispan (tava cu diametrul de 20 cm)

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • Sare

Eu am impartit cantitatile si am copt 2 blaturi. Crema de mango:

  • Pulpa de la 2 fructe mango foarte coapte
  • 10 g gelatina foi
  • câteva Frunze de menta
  • 300 g smântâna Solomonescu 30% grasime
  • Zmeura, afine

Crema de ciocolata:

  • 400 g ciocolata 50% cacao
  • 400 ml smântâna pentru frisca 30%
  • 400 g smântâna Solomonescu 30%
  • 1 lingura miere

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • Zeama de lamâie

Glazura:

  • 200 g ciocolata 50% cacao
  • 200 ml smântâna pentru frisca 30%

Bomboane de ciocolata pentru ornat.

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mango si ciocolata:

Am  pregatit mai întâi cele 2 blaturi.

Puteti sa pregatiti si un singur blat si apoi sa-l taiati în 4 parti.

Mie mi s-a parut mai simplu sa fac 2 blaturi.

Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si paletele mixerului lasa urme ca si într-o crema.

Am  încorporat apoi usor faina cu ajutorul unei palete.

Am pus compozitia în tava tapetata si am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.

L-am lasat apoi sa se raceasca pe un gratar.

Pentru crema de mango, am hidratat foile de gelatina cu putina apa rece.

Am pasat pulpa de la cele doua fructe mango, împreuna cu frunzele de menta, cu ajutorul unui blender.

Am încalzit piureul obtinut, am scurs foile de gelatina si le-am pus peste piure, amestecând pâna ce s-au dizolvat.

Dupa ce s-a racorit putin, am pus piureul la frigider sa se raceasca complet.

Am mixat smântâna si apoi am amestecat-o cu piureul de mango.

Am pus zmeura si afine si am lasat-o iarasi la frigider pâna când am ansamblat tortul.

Pentru sirop, am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.

Pentru crema de ciocolata am topit cele 400 g de ciocolata împreuna cu 400 ml smântâna pentru frisca, pe baie de aburi.

Dupa ce s-a racorit, am lasat-o la frigider jumatate de ora.

Am mixat smântâna cu o lingura de miere.

Am scos ciocolata de la frigider, am mixat-o foarte putin, doar cât sa prinda consistenta, apoi am încorporat frisca.

Am ansamblat apoi tortul.

Am taiat fiecare blat în doua, obtinând 4 foi. Le-am însiropat.

Peste prima foaie am pus crema de ciocolata, a doua foaie, crema de mango, a treia foaie, crema de ciocolata si ultima foaie.

Am pastrat crema de ciocolata si pentru a îmbraca tortul.

Am lasat tortul la frigider pentru ca sa se întareasca crema de ciocolata.

Pentru glazura, am topit ciocolata si smântâna pe baie de aburi.

Dupa ce s-a racit,dar a ramas suficient de fluida, am pus-o deasupra tortului.

Am decorat cu bomboane si crema de ciocolata.

 

S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mango si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort doua inimi gemene