Desert cheesecake copt, cu cirese

de Gherca Daniela in Dulciuri, 19 Iun 2018 | 4331 vizualizari

 

O prajitura perfecta si racoritoare pentru zilele calduroase de vara!

  O compozitie de branza lejera cu stratul de cirese se combina perfect atunci cand vrem ceva dulce.

Chiar daca timpul de coacere este mai lung, mana de lucru este pe cat se poate fara efort!
"Picnicul Bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de biscuiti
  • 200 g biscuiti oreo (dar se pot folosi si cei obisnuiti)
  • 60 g unt topit
  • Pentru crema de branza
  • 200 g branza de vaci
  • 800 g crema de branza (fromage frais)
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 5 oua mari
  • esenta de vanilie
  • Pentru topping cirese:
  • 400 g cirese proaspete
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de amidon
  • putina zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake copt, cu cirese:

 Pentru inceput dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt,
apesam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este gata umplutura.

     Inainte de a ne apuca de umplutura, pornim cuptorul la 170 grade C.

Pentru crema de branza:

          Intr-un bol punem branza de vaci, crema de branza, zaharul, faina si mixam la viteza medie 2 minute pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam si ouale unul cate unul, mixand circa 30 secunde pentru fiecare, dupa care punem esenta de vanilie cu zaharul vanilat si mixam din nou la viteza mica pana obtinem o compozitie aerata si spumoasa.
          Turnam umplutura rezultata peste biscuitii maruntiti, iar inainte de a baga cheesecakeul la cuptor, imbracam tava pe dinafara cu folie de aluminiu si asezam tava intr-o alta tava, mai mare (cea de la aragaz) si dam totul la cuptor pentru 15 minute la 170 grade C, apoi reducem intensitatea cuptorului la 120 grade C, pentru 70-80 minute, pana observam ca interiorul cheesecakeului se misca usor ca un jeleu.

       Daca aveti un cuptor obisnuit, timpul de coacere este diferit, coaceti la foc mic pana obtineti o culoare usor aurie pe margini si galbuie in interior.

      Cand este gata, il scoatem pe un gratar si cu un cutit desprindem marginile tavii si lasam sa se raceasca complet.

Pentru sosul de fructe:
      Ciresele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam intr-un ibric marisor impreuna cu celelalte ingrediente si fierbem pana obtinem un sos bine legat.
       Dam deoparte, iar cand este caldut, il turnam peste cheesecake.
Cand este complet rece, dam la frigider pentru minim 2 ora.

Se serveste rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake copt, cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1100 lei
2799.99 lei
1699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (15)

kytz 1

20.06.2018, 06:28

Big yammi!

Rocsi 1

20.06.2018, 20:46

Cat de minunat poate sa fie! Bravo!

Ancutsa 1

02.07.2018, 22:32

Foarte frumoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese