Super simplu de facut! Puteti folosi aceeasi reteta si pentru prajiturile cu fructe.
Mixeaza albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa.
Bate cu un tel galbenusurile si pune uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla.
Toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de lamaie si extractul de vanilie.
Amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitie.
Amesteca usor cu spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina.
Tapeteaza cu ulei si faina doua tavi dreptunghiulare si imparte compozitia in doua
coace checul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute si poti sa verifici daca este copt cu scobitoarea.
Scoate checul din cuptor si lasa-l la racit in tava, apoi scoate-l pe un gratar sa se raceasca de tot.
La final poti sa-l pudrezi cu zahar pudra sau cacao.
1
Poti sa scotii praful de copt pentru ca va creste si fara daca albusurile sunt batute super bine!
2
Poti pune hartie de copt in tavi, daca nu vrei sa le tapetezi cu ulei si faina.
3
Daca vrei s apui si cacao, inlocuieste 30-50 de g de faina cu cacao.
4
Intotdeauna cantitatea de zahar trebuie sa fie egala cu cea de faina.