Desert briose cu banane si sos caramel

de Rahela Velicu in Prajituri, 20 Noi 2017 | 3263 vizualizari

 

Eu deja fac probe pentru retetele de sarbatoare, mai exact pentru masa de Craciun. Aceste briose sunt extra, mega delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 75 g margarina Unirea
  • 1 banana
  • 120-130 g faina
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 3-4 cuburi de ciocolata
  • + 2 linguri de zahar + 3 linguri de smantana pentru frisca pentru sosul caramel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu banane si sos caramel:

Margarina moale se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei furculite.
Adaugam pe rand ouale, apoi banana sfaramata cu furculita.
Adaugam apoi si faina, praful de copt si ciocolata taiata marunt.

Punem compozitia in forme, presaram nuca si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 30-35 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Pregatim sosul caramel: caramelizam zaharul si apoi adaugam smantana. Lasam pe foc pana cand se topeste zaharul. Punem cu o lingura deasupra brioselor fierbinti.

TIPS-URI

1

Sunt atat de bune, incat trebuie dublata cantitatea ingredientelor.

2

Sosul caramel se poate inlocui cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu banane si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]