Delicioasaaaaaaaaaaaaaa! Deja s-a dus jumatate de tava...vai! :)))))))
Blat negresa cu cacao:
Crema de vanilie:
Decor:
Blatul de negresa:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare mai intai, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul treptat, apoi cacaoa, faina si praful de copt, se mixeaza in continuare pe viteza mica si se adauga laptele putin cate putin.
Se unge tava( eu am avut dreptunghiulara ceramica) cu putin unt , se pune blatul la cuptorul incins la 180 de grade si se coace pana trece testul scobitorii, apoi se lasa la racit.
Crema:
Crema de vanilie, este cea de la prajitura " fantana de ciocolata" insa in cantitate dubla...tare mi-a placut...e o nebunie!
Se mixeaza ouale cu zaharul si amidonul, laptele se infierbanta se pune in el vanilia, apoi se toarna peste compozitia de oua. Se aduce inapoi la fierbere si se tine pe foc pana cand se ingroasa, apoi se raceste putin. Se poate turna peste blat putin calduta si se da la rece minim doua ore. Se presara fulgii de ciocolata deasupra.
E minunata!