Reteta de preparare a papanasilor Mie imi plac mai mult decat cei prajiti :) Sunt pufosi si foarte deliciosi!
Pentru "tavalit" papanasii:
Reteta de preparare a papanasilor
Punem la fiert intr-o craticioara apa cu sare.Separat intr-o tigaie calim pesmetul cu untul pana acesta devine auriu apoi adaugam zaharul si oprim focul.
Branza de vaci(bine scursa) o amestecam cu ouale ,zaharul vanilat si coaja de lamaie.Adaugam pesmetul in ploaie si omogenizam bine compozitia.
Formam bile nici prea mari nici prea mici si le punem la fiert in apa cu sare(cand apa incepe sa clocoteasca).
Lasam papanasii la fiert pana se ridica la suprafata apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii tavalim prin pesmetul amestecat cu zahar.
Se servesc fierbinti alaturi de smantana si dulceata.
Pofta buna!