Desert baclava

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 21 Oct 2018 | 4088 vizualizari

 

Pentru ca este toamna si au fost nuci din belsug anul acesta, nu se putea sa nu fac si o baclava, desi stiu sigur ca am mai facut reteta lui Alex, dar nu stiu de ce nu am si prezentat-o. Deci, pentru aceasta reteta m-am inspirat din retetele lui Alex Teacher
https://www.bucataras.ro/retete/baclava-71918.html, ambele fiind aproximativ la fel, iar ideea de a pune nuca in mai multe straturi am preluat-o de la Ela68
Fata de reteta lui Alex, am folosit cu 200 g mai multa nuca macinata, cu 50 g mai mult unt topit, un mix de condimente, cu 50 g mai putin zahar la sirop si nu am avut apa de trandafiri. 
Va asigur, insa, ca baclavaua mea a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Baclava:
  • 1 lingura ulei
  • 1 pachet de foi de placinta (400 g, 12 foi)
  • 250 g unt topit
  • 500 g nuca macinata
  • 3 linguri cu varf de zahar pudra vanilat
  • 1 plic de "Condimente pentru turta dulce" de la Dr. Oetker (15 g, contine: scortisoara, coaja de portocale, anason, coriandru, enibahar, anason stelat, nucsoara, cuisoare)
  • Sirop:
  • 600 g zahar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara 100 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se mai asaza o foaie de placinta si se unge cu unt, la fel inca una. Se presara 300 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se mai asaza o foaie de placinta si se unge cu unt, la fel inca una. Se presara 100 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se aseaza si se ung cu unt topit ultimele patru foi. Se portioneaza placinta si se inlatura surplusul de foi de pe margini. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta este frumos rumenita.

Intre timp, se pregateste siropul: zaharul, apa si zeama de lamaie se fierb pana cand se topeste zaharul.

Dupa ce placinta este gata, se scoate din cuptor si se toarna siropul cald peste ea. Se lasa sa se raceasca si sa absoarba siropul, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea