Placinta americana cu mere, cu un blat fraged facut cu unt, o umplutura de mere dulci si aromate cu scortisoara si un topping de aluat crocant deasupra, este desertul perfect pentru mine, la orice ora!
Aluat:
Umplutura:
Topping:
Aluat: In bolul cu faina se pune un praf de sare, zaharul si se amesteca putin, apoi se adauga untul rece taiat cubulete si laptele rece. Se framanta cu mana sau la robot, pana se obtine o bila, un aluat fraged si care nu se mai lipeste de maini. Se pune in folie de plastic si se lasa la frigider pana se pregatesc merele.
Umplutura: Se curata merele, se taie in patru si se scot semintele si cotoarele, apoi se pun intr-un bol cu apa rece si zeama de lamaie, ca se nu se oxideze. Se taie apoi merele in felii mai groase si se amesteca cu faina, zaharul si scortisoara.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde pe o hartie de copt, putin mai mare decat tava de tarta. Se transfera apoi in tava, cu tot cu hartia de copt si se preseaza usor, imbracand si marginile tavii.
Se rastoarna umplutura de mere si se asaza cat de cat uniform.
Topping: Se pune faina intr-un bol, se amesteca apoi cu zaharul si cu untul rece taiat cubulete. Se preseaza cu degetele si se amesteca pana se obtin mici firimituri si se presara deasupra merelor.
Se pune tava in cuptor la 180 de grade pentru 45 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Se poate servi atat calda, cat si rece, daca doriti si cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi.
1
Pentru umplutura, puneti zahar dupa gust, in functie de cat de dulci sunt merele.
2
Tava rotunda are 26 cm diametru.