Va prezint un alt fel de facut deserturi inspirat din bucataria profesionala unde adesea trebuie sa inventam instant ceva, sa gasim urgent o solutie sa scoatem o portie, sa reutilizam materia care a ramas ca sa nu fie pierderi. Va vine sa credeti ca acesta minunatie se poate face in mai putin de un minut ?
Este genul de desert care te scoate din incurcatura cand ai uitat de aniversarea cuiva si vrei sa faci un tortulet magic in 2 minute, ai musafiri si nu ai un desert in casa sau pur si simplu ia vrea sa te rasfeti prin magie in cateva secunde :) se poate ...
Intr-o farfurie se aseaza o felie de briosa sau de cozonac simplu . Se decupeaza cu un inel de montaj de inox. Se umple pana la 2/3 cu sorbet de zmeura eu folosesc pe cel italian care este foarte aerat si intens in arome. Se niveleaza cu capacul pe apasare si se extrage cercul.
Se planteaz zmeura proaspata si se face un mot de frisca. Se pudreaza cu zahar pudra. Este totul gata in 30 de secunde dar este absolut delicios, lejer, foarte proaspat si racoritor o sa indragostiti de acest desert.
1
daca nu il faceti in momentul servirii se pastreaza in congelator dupa montaj, zmeura se pune in momentul servirii