Deliciu cu capsuni si ciocolata

de ela in Torturi, 6 Iun 2013 | 11572 vizualizari

 

delicios....nu am un platou cu picior sa arate mai bine tortul :((...oare cum de nu am????am tot cautat dar nu am gasit nicaieri...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr capsuni+1lingura zahar pudra
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 oua
  • 3 linguri cacao
  • 1fiola esenta vanilie
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 1praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa rece
  • CREMA:
  • 150 gr iaurt de capsuni
  • 3 plicuri gelatina+3 linguri apa rece+150 ml apa
  • 150 ml frisca lichida
  • 1plic intaritor de frisca
  • 150 gr branza ricotta
  • 100 gr zahar pudra
  • GLAZURA:
  • 150 GR CIOCOLATA MENAJ
  • 4 linguri crema de vanilie(sau frisca lichida)
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu capsuni si ciocolata:

Capsunile le spalam,le curatam de codite,le taiem cubulete si le punem la scurs intr-o sita.Presaram o lingura de zahar pudra peste ele.

Separam ouale.Mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,uleiul,apa si esenta de vanile pana se albesc galbenusurile.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si cernem apoi adaugam treptat in compozitia de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi le adaugam treptat in compozitia de mai sus,amestecand usor.

Tapetam o forma de copt cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul,cam 25minute.Oprim focul si lasam cateva minute in cuptor,apoi scoatem si lasam sa se raceasca,dam hartia copt de pe fundul blatului si il taiem in doua.

Gelatina o punem cu 3linguri de apa la inmuiat cateva minute,apoi adaugam restul de apa si punem la foc mic pana este pe punctul de a incepe sa fiarba si amestecam continuu.Lasam sa se racoreasca pana pregatim restul cremei.

Mixam iaurtul de capsuni cu zaharul pudra,apoi adaugam crema ricotta si amestecam bine.

Separat,batem frisca cu intaritorul de frisca pana se intareste apoi o adaugam in crema de iaurt.La sfarsit,adaugam gelatina racorita putin,capsunile taiate  si omogenizam bine totul.

Umplem blatul cu crema.

Topim ciocolata cu untul,apoi adaugam crema de vanilie sau frisca si amestecam bine.Turnam peste blat si lasam cateva ore sa se raceasca.

TIPS-URI

1

am descoperit la Lidl o crema de vanile mai subtire,la cutie,care are un gust formidabil,se poate folosi la clatite,inghetate,prajituri,este foarte buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu portocale