Curry de pui cu lapte de cocos…hmmm nu stiu daca este exact reteta clasica de curry de pui,insa cu siguranta a fost pe gustul nostru,ne-a placut si o vom repeta de cate ori vom avea ocazia. Ideea acestei retete a plecat de la o banala conserva de lapte de cocos,cumparata initial (la una din ofertele din LIDL) din curiozitate fara o destinatie precisa.Lucrurile s-au schimbat insa cand am desfacut conserva si am gustat din laptele de cocos care avea un gust delicios ,o aroma deosebita si atunci am hotarat ca trebuie neaparat sa facem ceva bun cu el, un preparat care sa merite genul asta de ingredient…si asa a aparut ideea curry-ului de pui:)
Ceapa tocata si usturoiul se adauga peste uleiul incins in prealabil,si se lasa sa se caleasca (fara a se arde),adaugam apoi cubuletele de pui si lasam totul pe foc amestecand din cand in cand. Cand puiul a prins putina culoare am adaugat sosul de soia,curry si putina apa (cat sa acopere carnea ) si am lasat la fiert. Daca este nevoie se mai adauga apa pe masura ce fierb ingredientele. Cand carnea este aproape fiarta (mai mult de 80%) am adaugat si laptele de cocos,care a si ingrosat mancarea si sosul a devenit de o consistenta cremoasa.
Pentru ca am avut 2 feluri de orez si pentru ca preparatul este usor albicios,am decis sa folosesc atat orez alb (la punga ) cat si orezul rosu pe care il aveam. Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se serveste curry-ul de pui impreuna cu cele 2 feluri de orez si arata ca in imaginea de mai jos!
Pofta buna!