Ma repet poate dar pentru ca am avut aceste cateva zile libere,m-am bucurat din plin de ele,am gatit,m-am uitat la emisiuni culinare…mmm ce poate fi mai frumos de atat…pentru mine…NIMIC. :)
Am vazut o emisiune pe canalul Travel,pe care de mult vroiam sa o urmaresc dar niciodata nu am reusit pana acum “Reza,Spice Prince of India” ,asa se numeste si acolo nenea asta bucatarul indian printre alte preparate mi-a atras atentia cu un curry de pui gatit intr-un mod inedit pentru mine…eu am facut dupa aceleasi principii vazute acolo doar ca de porc pentru ca pui abia facusem si nu mai mergea :) Ingredientele…o parte sunt din imaginatia mea,o parte (cardamon,scortisoara,usturoi,ceapa) sunt vazute acolo.
Carnea am taiat-o cubulete mici,am curatat-o bine de orice urma de grasime si am pus-o la marinat in sos soia,apa de flori de portocal,curry si fulgi de ardei iuite ai am lasat-o acolo pana cand am pregatit baza din restul ingredientelor.
Am pus o tigaie pe foc fara apa sau ulei si am adaugat in ea boabele de coriandru,curry,scortisoara,stafidele,cuisoarele, ceapa taiata bucati (nu foarte mici),usturoiul taiat si le-am lasat cam 10 minute la foc sa se coaca sa isi elibereze aromele,apoi le-am bagat in blender impreuna cu 100 ml apa si am amestecat pana am obtinut o pasta.Aceasta pasta am pus-o intr-o cratita ,am adaugat si carnea impreuna cu marinata in care a stat si am lasat sa fiarba pana cand carnea s-a gatit cam jumatate.
Am adaugat apoi morcovii taiati felii si am mai lasat sa fiarba,am adaugat si ciupercile si aproape inainte sa sting focul am pus si dovleceii cutratati de seminte si taiati pe diagonala. Am mai lasat sa dea un clocot si am servit cu garnitura de orez basmati cu susan negru si putin ulei de susan.
Mi s-a parut o imbinare reusita de arome de toate felurile,un preparat pe care sigur il voi mai face si in viitor,poate cu alte arome dar merita repetata experienta.
Pofta mare!