Curcan la cuptor

de silvi0ara in Curcan, 2 Ian 2011 | 8352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de aproximativ 5 kg
  • 100g unt la temperatura camerei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2 crengute cimbru,cu frunzele tocate marunt
  • 3 cepe taiate in sferturi
  • 1 morcov mai maricel taiat rondele
  • 1 telina mai micuta taiata rondele
  • 10-15 prune uscate si afumate
  • 2-3 mere taiate in sferturi
  • 1 portocala taiata sferturi
  • 1 pahar vin rosu sau alb
  • 1 pahar apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 180gC.Curcanul se spala si se culeg toti fulgii de pe el,apoi se sterge bine cu prosoape de hartie.

Se amesteca untul cu coaja rasa de la citrice si cu verdeata,apoi se asezoneasa cu sare si piper. Se introduc usor degetele sub pielea curcanului,i ncepand de la gat, desprinzand pielea de pe piept si pulpele superioare. Se intinde untul sub piele, impigandu-l cat de departe se poate,apoi se se netezeste pielea la loc.Se pune apoi inauntrul curcanului mere, portocala si cateva prune. In tava punem legumele taiate, mere, prune, iar deasupra asezam curcanul care se unge cu putin ulei si se presara cu sare si piper.

Turnam un pahar de apa si unul de vin,apoi acoperim totul cu o folie de aluminiu. Pentru un curcan de 5kg timpul de coacere este de apoximativ 4 ore. Cu 30 de minute inainte sa fie gata,se scoate din cuptor se ia folia de aluminiu se mai unge cu zeama din tava si se lasa sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan umplut cu fructe