Se incalzeste cuptorul la 180gC.Curcanul se spala si se culeg toti fulgii de pe el,apoi se sterge bine cu prosoape de hartie.
Se amesteca untul cu coaja rasa de la citrice si cu verdeata,apoi se asezoneasa cu sare si piper. Se introduc usor degetele sub pielea curcanului,i ncepand de la gat, desprinzand pielea de pe piept si pulpele superioare. Se intinde untul sub piele, impigandu-l cat de departe se poate,apoi se se netezeste pielea la loc.Se pune apoi inauntrul curcanului mere, portocala si cateva prune. In tava punem legumele taiate, mere, prune, iar deasupra asezam curcanul care se unge cu putin ulei si se presara cu sare si piper.
Turnam un pahar de apa si unul de vin,apoi acoperim totul cu o folie de aluminiu. Pentru un curcan de 5kg timpul de coacere este de apoximativ 4 ore. Cu 30 de minute inainte sa fie gata,se scoate din cuptor se ia folia de aluminiu se mai unge cu zeama din tava si se lasa sa se rumeneasca.