Cum se face coliva

de oanapl in Mancaruri de post, 25 Mar 2017 | 11952 vizualizari

 

Cum se face coliva

 

INGREDIENTE

  • 1 cana arpacas (250g)
  • 3 cani apa
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • pentru ornat:
  • bomboane
  • ciocolata / cacao
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Cum se face coliva. Speli arpacasul in mai multe ape, pana cand apa ramane curata.
Pui arpacasul la fiert, intr-o oala mai mare si il fierbi cel putin o ora, poate si mai mult (cand a fiert, bobul e inflorit bine). Trebuie sa amesteci din cand in cand, ca sa nu se prinda de oala.
Cand a fiert arpacasul, opresti focul, adaugi zaharul si il lasi in strat deasupra fierturii pana se raceste, astfel nu mai face acea coaja deasupra. Acoperi vasul cu un prosop umed, pana se va raci.
Dupa ce s-a racit, adaugi esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si nucile macinate. Amesteci toate ingredientele, pana se omogenizeaza.
Pui compozitia intr-o oala rotunda pe care o lasi la rece timp de cateva ore, dupa care o rastorni pe o farfurie curata si o ornezi dupa preferinta.

 Deasupra colivei, presari bombonele colorate sau nuca macinata si ornezi cu bomboane mai mari. In centru, se face o cruce din patratele de ciocolata sau cu ajutorul unui sablon facut din carton (care sa reprezinte o cruce), peste care se cerne putina cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fiammingo con noci