Fasolica batuta de post

de Lily_Musat in Mancaruri de post, 26 Iun 2009 | 7727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru fasole:
  • 500 g fasole boabe,
  • 3 morcovi,
  • 1 ceapa alba mare,
  • 1 lingurita de sare,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 castronel cu zeama (de la fasolea fiarta),
  • 3 catei de usturoi.
  •  Ingrediente pentru prajeala:
  • 2 linguri ulei,
  • 6 cepe verzi,
  • 1 ceapa alba,
  • ½ legatura de leustean,
  • ½ lingurita sare,
  • 200 ml suc de rosii,
  • 6 masiline negre pentru decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolica batuta de post:

Fierbem fasolea 40 minute in oala minune (oala sub presiune) impreuna cu ceapa si morcovii si 1 lingura de ulei. Scurgem fasolea de zeama dupa ce a fiert si o lasam in strecuratoare sa se raceasca.

Oprim din zeama in care a fiert fasolea 1 castronel cu zeama pe care il punem in bolul de la robotul pe care il folosim sa batem fasolea. Adaugam ustuoiul, sarea si uleiul.

Dupa ce punem fasolea intrun bol (tavita) facem prajeala.

Punem intr-o cratita putin ulei in care calim ceapa cu sucul de rosii iar la sfarsit punem patrunjelul si sarea.

Punem prajeala fierbinte peste fasolica batuta si decoram cu masilne. Fasolica este foarte buna cu muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolica batuta de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bunica 1

16.07.2009, 18:58

O mananci din ochi. Vreau si eu o portieeeeee!

ala_oancea 1

16.07.2009, 22:07

Doamne ... de cand n-am mai mancat fasole "frecata" (asa ii zic eu ) Foarte bun !

Oana 1

16.07.2009, 23:21

Eu mai pun la fiert impreuna cu fasolea si ardei gras, telina, radacina de patrunjel, mmm, iese delicioasa cu mai multe legume! Si neaparat cimbru mult si foi de dafin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole făcăluită fără prăjeală