Cum se face coliva. Reteta poate parea morbida dar cred ca e bine de stiut pentru ca vrem nu vrem ajungem si in momente din astea.
Cum se face coliva. Arpacasul se spala de 9 ori, in 9 ape, ca sa nu se lipesca si se pune la fiert cu 3 litri de apa.
Se fierbe cu capacul pus pe oala.
Cand a inflorit (adica e fiert bine) se da capacul jos si se adauga 1 lingurita rasa de sare si se lasa sa mai fiarba pana se evapora toata apa.
Apoi se pune zaharul si se amesteca mereu sa nu se lipeasca. Se mai fierbe inca 15 minute.
Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand sa nu se formeze coaja deasupra.
Dupa ce s-a racit se adauga nuca, romul, coaja de lamaie si vanilia.
Se orneaza dupa preferinta.
1
Daca se doreste se poate adauga mai multa nuca, sau rom dupa preferintele fiecaruia.