Mai au micii nevoie de introducere? Eu cred ca nu ! Dar daca tot a dat caldura peste noi si mergem la strand/gratar, de ce sa nu venim cu proprii mici ? Asa ca niste bucatarasi ce ne respectam, nu? :) Aceasta e varianta mea de mici. Nu-i foarte sofisticata. Voi cum ii pregatiti? :)
Taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne. Montati masina de tocat sau atasamentul de masina de tocat al aparatului cu care lucrati. Eu folosesc un Ankarsrum. Porniti aparatul pe viteza medie si introduceti bucatile de carne pe rand.
Pentru a curata bine masina, adaugati o ceapa sau paine si tocati ultimile resturi separat de carnea pentru mici.
Adaugati carnea in malaxorul pe care il folositi (daca nu aveti unul, nu-i nicio problema, va folositi manutele, dar va fi putin mai greu). Daca aveti un Ankarsrum ca si mine, tot ce trebuie sa faceti este sa montati vasul de inox si dispozitivul pentru plamadit, la cca 4-5 cm de margine. Totodata montati si spatula pentru curatarea peretilor interiori ai vasului.
Porniti aparatul pe viteza mica si adaugati treptat condimentele peste carne. Adaugati treptat stock-ul de vita si bicarbonatul de sodiu.
Cand toate ingredientele s-au incorporat si ati obtinut o pasta omogena, modelati micii, puneti-i pe un tocator mare de lemn, aplicati folie de plastic pe deasupra si lasati-i la maturat peste noapte in frigider.
Prajiti-i a doua zi pe gratar.
Pentru garnitura, spalati bine cartofii noi. Fierbeti-i pe foc in apa cu sare. Cand sunt aproape gata (verificati cu o furculita) scurgeti apa si lasati-i la scurs o ora. Condimentati-i bine cu boia si sare si stropiti-i cu uleiul cu chilli.
Asezati-i pe o hartie de copt si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil, pe functia grill (daca nu aveti cuptor cu functia grill, nu este absolut nicio problema – singurul inconvenient este ca procesul va dura putin mai mult).
Pentru urmatorul pas, si-anume chipsurile de radacinoase, aveti nevoie de un cutit economic (peeler). Curatati legumele de coaja si apoi cu ajutorul peeler-ului taiati fasii subtiri din fiecare.
Tapetati-le cu cateva servetele si apoi prajiti-le intr-un tuci, in uleiul de floarea soarelui incins in prealabil.
Scoateti-le pe o farfurie cu mai multe servetele pentru a absorbi uleiul in exces. Adaugati sare pe deasupra si serviti ca garnitura.
Pofta buna !