Este un dulce bun care imi aminteste de copilarie , Bunica facea foarte des cuib de viespe si il cocea in cuptorul de paine , parca si acum simt mirosul imbietor de lapte cald de bivolita si cuib de viespe .
Punem drojdia la inflorit cu o lingurita zahar si 100 ml. lapte caldut .
Amestecam galbenusurile cu untul, smantana, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat , adaugam drojdia si faina .
Framantam pana aluatul se desprinde usor de mana si lasam la crescut intr-un loc caldut acoperit cu un prosop de bucatarie .
Cand aluatul isi dubleaza volumul intindem o foaie peste care punem nuca macinata amestecata cu zahar , rulam si taiem rulada bucatele de grosimea unui deget .
Ungem tava cu ulei si asezam cuiburile de viespe , lasam 15 minute sa creasca .
Batem oul si cu ajutorul unei pensule ungem cuiburile , presaram cu zahar si le introducem la cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade .
Peste 30 de minute verificam daca sunt bine rumenite scoatem tava din cuptor si le lasam putin la racit in tava .
Se servesc caldute sau reci .
Pofta buna !!!