Indiferent ce denumire are, rezultatul este acelasi. Nu le-am facut de foarte mult timp, le-am vazut in ultima vreme pe site si am zis sa le prestez si eu. Copiii au fost cei mai incantati!
Blat:
Glazura:
Blatul: Se mixeaza bine untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi coaja rasa de portocale si mierea. Se amsteca bine apoi se toarna laptele, faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pentru cca 35-40 minute (sa treaca testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine.
Glazura: Intr-o craticioara se amesteca zaharul pudra cu cacaoa, se adauga untul si laptele si se pune pe foc incet sa se incalzeasca si sa se topeasca untul, amestecand continuu pana la omogenizare.
Blatul se taie in cubulete in marimea dorita (mie mi-au iesit 80 de bucati). Intr-o farfurie se pune nuca de cocos si o asezam la indemana. Se ia glazura de pe foc. Cu ajutorul unei furculite luam cate un cub, il dam prin glazura apoi prin nuca de cocos. Se aseaza pe un platou si continuam pana la epuizarea cuburilor.
Se lasa sa se intareasca glazura dupa care se serveste.
Pofta buna!
1
Pe parcurs glazura se mai intareste, moment in care o vom pune din nou putin pe foc, eventual adaugand si o lingura de lapte daca este cazul.
2
Se pot tavali si prin nuca macinata.