O reteta de post ideala si tare buna.
Este o reteta frantuzeasca foarte raspandita in regiunea Limousin, unde este cunoscuta sub numele de 'farcidures'.
Este compusa din cartofi sub 2 forme: rasi pe razatoare si-n piure.
Se pot praji sau se pot fierbe in zeama de carne. Fierberea este mai complicata, va propun varianta prajita.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/crochete-cu-cartofi-si-spanac-farcidures.html
Spalati bine spanacul.
Curatati usturoiul.
Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure.
Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati.
Scurgeti-i bine de apa.
Mixati spanacul cu usturoiul si patrunjelul.
Amestecati cartofii rasi si scursi cu piureul de cartofi racit , cu spanacul si usturoiul mixati.
Adaugati faina, sare si piper.
Amestecati bine cu mana.
Formati crochete/'parjoale'.
Apasati-le pentru a obtine o forma plata.
Puneti-le la prajit intr-un pic de ulei incins.
Coaceti-le pe ambele parti - 15 minute in total.
Serviti-le cale cu o salata de spanac 😜