Creveti, surimi, mazare si taitei de orez

de mihaelar63 in , 5 Iul 2018 | 2615 vizualizari

 

 La ceva vreme ma apuca o pofta de creveti, scoici sau alte vietuitoare secrete ale marii.
Cel mai usor este sa fie insotite de garnitura cu orez sau taitei de orez.
Pentru condimentare am folosit chilli si amestec de ierburi italiene de la Delikat.

 

INGREDIENTE

  • 250 creveti decorticati (congelati }
  • 250 gr surimi
  • 250 gr rosii cherry
  • 250 gr mazare verde (congelata )
  • 250 gr taitei de orez
  • 1 caciulie mare de usturoi- tanara
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri unt
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1 lingura otet ororez
  • 1 lingura amestec ierburi italiene de la Delikat
  • 1 lingurita chilli de la Delikat
  • 4 crengute busuioc verde
  • sare roz de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti, surimi, mazare si taitei de orez:

  1.  Rosiile se spala si se taie jumatati.
  2. Frunzele de busuioc se curata de pe tije. Tijele se maruntesc.
  3. Caciulia de usturoi se curata de primul strat de foi, se spala si taie in felii.
  4. Decongelati crevetii si mazarea.
  5. Puneti mazarea verde la fiert timp de 5 minute, in apa sarata. In aceeasi oala ( pentru operativitate) se fierb si taiteii de orez.
  6. Taiteii de orez se fierb foarte repede, cam in 2 minute.
  7. Scurgeti mazarea si taiteii de orez intr-o sita si clatiti cu apa rece.
  8. Puneti la infierbantat uleiul si untul in Wok [ tigaie mare ].
  9. Sotati crevetii in tigaie impreuna cu feliile de usturoi.
  10. Cand crevetii incep sa-si schimbe culoarea ( sa devina rozalii-piersiciu), adaugati rosiile cherry.
  11. Pudrati totul cu chilli si amestecul de ierburi italiene. Sarati.
  12. Turnati vinul si otetul de orez. Amestecati.
  13. Imediat se toarna si se amesteca mazarea si taiteii + tijele de busuioc.
  14. Gustati si sarati/condimentati daca mai este nevoie.
  15. Serviti preparatul cald. Decorati cu frunzulite de busuioc verde.

                                     Sa aveti pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Taiteii de orez se fierb foarte repede, cam in 2 minute.

2

Insotiti acest delicios preparat cu un pahar de prosecco sau chiar un vin roze parfumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti, surimi, mazare si taitei de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti