Creveti in sos de vin si usturoi

de Sim0na in Fructe de mare, 31 Aug 2012 | 7707 vizualizari

 

Asta-i tot o vechitura, deci scuze ptr pozele de proasta calitate :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg creveti
  • 300 ml vin alb demidulce
  • 1 ceapa medie
  • 6 catei usturoi
  • 1 linguri delikat
  • 1 lingurita delikat
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in sos de vin si usturoi:

Crevetii i-am spalat bine-bine, le-am rupt „capul” si i-am spalat iar. I-am oparit ptr cateva secunde in apa cu sare.

Am tocat o ceapa pe care am calit-o in ulei. Cand aceasta a devenit aurie, am adaugat crevetii scursi. Am pus vinul si am lasat sa fiarba.

Intre timp am pregatit un mujdei din usturoi, o lingurita delikat, ulei si 50 ml apa. Am adaugat mujdeiul peste creveti si am lasat sa fiarba cateva minute, pana cand a scazut tot.

I-am manacat cu paine pe vatra... eu cu salata de sfecla, el cu rosii uscate in ulei :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in sos de vin si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de vin