Creveti saganaki

de Doralinda in Fructe de mare, 10 Feb 2013 | 8159 vizualizari

 

O reteta tipic greceasca la care se cere mult vin langa! ;)

 

INGREDIENTE

  • 450 creveti fierti deja
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 linguri patrunjel
  • 250 ml vin alb
  • 400 gr bulion de rosii bucatele
  • o bucatica usturoi taiat felii
  • 200 gr branza feta
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti saganaki:

Crevetii ii curatam doar de coaja, lasam capul si coada si ii clatim putin in apa rece. Intr-o cratita incalzim 2 linguri de ulei si apoi punem la calit ceapa pana se inmoaie putin, dupa care adaugam patrunjelul, vinul, rosiile, usturoiul si restul de ulei, ladand la fiert ptr cca 30 min. Cand sosul e gata, punem crevetii si mai fierbem inca 5 min, apoi punem feta bucatele mici si lasam sa se topeasca, apoi luam de pe foc.

Se serveste fierbinte insotita de multa paine ptr a intinge in sos!

TIPS-URI

1

Cu sosul obtinut, puteti sa faceti si paste cu fructe de mare, merge de minune!

2

Sare nu e nevoie sa adaugati ptr ca feta e destul de sarata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti saganaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de unt si vin