Creveti cu spaghetti

de oanapl in Fructe de mare, 4 Iun 2021 | 4134 vizualizari

 

Dacă sunt în criză de timp și vreau să pregătesc ceva rapid și delicios, pastele cu fructe de mare mă scot întotdeauna din încurcatură. Fetele mele adoră această combinație.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri ulei măsline
  • 250 g creveți (congelați)
  • 2 fire usturoi verde
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • 200g paste (spaghetti)
  • pătrunjel verde
  • 30g parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu spaghetti:

Usturoiul curățat îl feliezi.

 Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești ușor feliile de usturoi, apoi adaugi creveții, vinul alb, sare, piper și lași să fiarbă câteva minute, atât cât să scadă vinul și să se evapore.
Între timp, pui o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește  adaugi pastele și lași să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert scurgi bine de apă și le adaugi în tigaie peste fructele de mare. Amesteci ușor și le lași 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi oprești focul. Presari pătrunjelul tocat mărunt și felii de parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu spaghetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi