O reteta gustoasa si rapida de facut.
Sosul cu cidru, smantana si ciuperci este tipic din regiunea Normandia - Franta.
Cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/creveti-cu-ciuperci-si-smantana.html
Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute.
Curatati si tocati marunt, ceapa alba si salota si usturoiul .
Prajiti-le in 20 g de unt fara sa colorati, presarati faina deasupra si amestecati.
Varsati cidrul treptat, continuati sa amestecati si incorporati apoi smantana.
Puneti sare, piper adaugati ciupercile si gatiti la foc mic cateva minute.
Curatati crevetii si reveniti-i rapid intr-un pic de unt.
Puneti sare, piper si paprika.
Incorporati crevetii in sosul cu ciuperci si gatiti impreuna 2-3 minute.
Serviti cu orez natur sau paste.
Este delicios.