Ciocolata alba de casa

de laura_n in Dulciuri, 25 Ian 2016 | 5083 vizualizari

 

Stiu, ciocolata alba nu e ciocolata, dar nu stiam cum sa ii spun :))))
Este grozava, am facut-o cu "miere" de portocale, coaja confiata si ghimbir confiat si migdale coapte!
Va las reteta, poate ca va va fi de folos!
 

 

INGREDIENTE

  • pentru ciocolata
  • - 2 portocale
  • - 300 gr zahar alb
  • - 300 gr lapte praf
  • - 100 gr unt gras
  • pentru coaja confiata
  • - coaja curatata foarte subtire de la portocale
  • - 150 gr zahar alb
  • - 100 ml apa
  • - 50 gr migdale
  • - 8 biscuiti simpli
  • - cateva bucatele ghimbir confiat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata alba de casa:

Spalam foarte bine portocalele. Le uscam, apoi cu ajutorul unui peeler (aparat de curatat subtire) curatam portocalele de coaja. Stoarcem si obtinem suc proaspat.

Punem pe foc o cratita cu apa. Cand fierbe apa, punem coaja de portocala si lasam sa de-a in 1-2 cloclote, apoi scurgem apa. Punem 100 ml apa proaspata peste coaja si zaharul alb. Transferam din nou compozitia pe foc si lasam sa fiarba pana scade apa si ramane foarte putin sirop. Adaugam si ghimbirul confiat si mai lasam 2-3 minute pe foc. Dam deoparte si lasam sa se tempereze.

Intr-o cratita punem zaharul alb, toata cantitatea de suc proaspat si lasam la fiert pana se leaga ca un sirop. Datorita zaharului din suc, se va forma un fel de miere. Dam deoparte si lasam la temperat.

Coaja de portocala si ghimbirul confiate le taiem marunt.

Mixam untul spuma intr-un castron cu un praf de sare, apoi adaugam treptat "mierea" de portocale si mixam pana la omogenizare. Adaugam laptele praf in cantitate integrala si mixam usor. Incorporam si coaja de portocala si ghimbirul taiate cubulete.

Asezam o hartie de copt sau folie alimentara intr-o forma, turnam compozitia, asezam un strat de biscuiti simplia, apoi coperim cu o folie alimentara si dam la rece sa se inchege.

A doua zi, rasturnam ciocolata pe un platou, coacem cateva migdale si le tocam grosier, apoi le presaram peste ciocolata inchegata.

Servim o portie delicioasa si parfumata!

TIPS-URI

1

puteti prepara siropul clasic, din zahar si apa

2

compozitia fara cacao iese ceva mai moale, asa ca puteti adauga mai putin sirop cand amestecati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata alba de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mirela0911 1

26.01.2016, 14:57

Ce minunatii faci, Laura!

miki_a 1

28.01.2016, 12:45

Prezentari una si una Laura!
Nu stiu la care sa ma opresc, toate sunt de vis! Bravo! Cand mai ai timp sa le faci pe toate?

Ancutsa 1

18.07.2018, 18:56

Arata super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte