Stiu, ciocolata alba nu e ciocolata, dar nu stiam cum sa ii spun :))))
Este grozava, am facut-o cu "miere" de portocale, coaja confiata si ghimbir confiat si migdale coapte!
Va las reteta, poate ca va va fi de folos!
Spalam foarte bine portocalele. Le uscam, apoi cu ajutorul unui peeler (aparat de curatat subtire) curatam portocalele de coaja. Stoarcem si obtinem suc proaspat.
Punem pe foc o cratita cu apa. Cand fierbe apa, punem coaja de portocala si lasam sa de-a in 1-2 cloclote, apoi scurgem apa. Punem 100 ml apa proaspata peste coaja si zaharul alb. Transferam din nou compozitia pe foc si lasam sa fiarba pana scade apa si ramane foarte putin sirop. Adaugam si ghimbirul confiat si mai lasam 2-3 minute pe foc. Dam deoparte si lasam sa se tempereze.
Intr-o cratita punem zaharul alb, toata cantitatea de suc proaspat si lasam la fiert pana se leaga ca un sirop. Datorita zaharului din suc, se va forma un fel de miere. Dam deoparte si lasam la temperat.
Coaja de portocala si ghimbirul confiate le taiem marunt.
Mixam untul spuma intr-un castron cu un praf de sare, apoi adaugam treptat "mierea" de portocale si mixam pana la omogenizare. Adaugam laptele praf in cantitate integrala si mixam usor. Incorporam si coaja de portocala si ghimbirul taiate cubulete.
Asezam o hartie de copt sau folie alimentara intr-o forma, turnam compozitia, asezam un strat de biscuiti simplia, apoi coperim cu o folie alimentara si dam la rece sa se inchege.
A doua zi, rasturnam ciocolata pe un platou, coacem cateva migdale si le tocam grosier, apoi le presaram peste ciocolata inchegata.
Servim o portie delicioasa si parfumata!
1
puteti prepara siropul clasic, din zahar si apa
2
compozitia fara cacao iese ceva mai moale, asa ca puteti adauga mai putin sirop cand amestecati.