Reteta am luat-o de la Madi,sunt super super buni!Un mic dejun excelent
Faina se pune intr-un bol,in mijloc punem sare,zaharul si drojdia,turnam putin din apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia.
Untul se topeste,se adauga peste faina si treptat adaugam si apa calduta si incepem sa framantam aluatul.
Se lasa 30 minute la loc cald.
Crenvustii se pun la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu,se lasa cam 1-2 minute si se scot pe o farfurie(cine doreste ii poate curata de pielite,eu i-am lasat asa).
Pe masa de lucru se presara faina si se pune aluatul crescut,se intinde o foaie grosuta si se taie fasii mai late,se pun crenvustii,se inchide bine aluatul si se pun intr-o tava cu hartie de copt.
Deasupra se ung cu un ou batut si se presara semintele de susan.
Se da la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.
1
Din aluatul care va ramane faceti chifle mici
2
Se servesc cu ketchup