Incercam ceva nou?
Nu seamana cu cremsnitul nostru, dar trebuie sa recunosc, pe mine m-a impresionat. O prajitura foarte interesanta, delicioasa, dulce si pufoasa. Merita incercata!
Blat:
Crema:
Ornat: frisca si ciocolata rasa
Blat:
Amestecam cele 7 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa, praful de copt (nestins), zaharul vanilat, faina si cacao.
Pregatim o tava pentru prajituri, o tapetam cu hartie cerata si o ungem cu unt. Turnam compozitia in tava.
Nu trebuie sa ne facem griji pentru compozitia putina, blatul va creste cu siguranta, important este sa intindem uniform compozitia.
Coacem blatul aproximativ 20 minute la foc potrivit. (nu trebuie sa fie coapta definitiv).
Pregatim crema: batem cele 7 albusuri cu putina sare, apoi adaugam incet si zaharul pudra. Trebuie sa obtinem o spuma tare.
Punem apa la fiert, dizolvam pudingul cu o mica cantitate din apa pregatita (adica din cei 600 ml). Cand fierbe apa, adaugam pudingul pregatit si-l fierbem 3-4 minute.
Adaugam albusurile batute peste puding (in pudingul fierbinte).
Scoatem blatul din cuptor si turnam crema deasupra. Punem tava in cuptor pentru inca 15 minute (foc mediu spre mic).
Cand prajitura s-a racit, punem frisca si ciocolata razuita.