Cremsnit american

de Zamfira in Prajituri, 1 Apr 2012 | 8486 vizualizari

 

Incercam ceva nou?

Nu seamana cu cremsnitul nostru, dar trebuie sa recunosc, pe mine m-a impresionat. O prajitura foarte interesanta, delicioasa, dulce si pufoasa. Merita incercata!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 galbenusuri
  • 300 gr. zahar pudra
  • 200 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 13 linguri apa
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 7 albusuri
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2 puding vanilie
  • 600 ml apa
  • 2 zahar vanilat

Ornat: frisca si ciocolata rasa

Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit american:

Blat:

Amestecam cele 7 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa, praful de copt (nestins), zaharul vanilat, faina si cacao.

Pregatim o tava pentru prajituri, o tapetam cu hartie cerata si o ungem cu unt. Turnam compozitia in tava.

Nu trebuie sa ne facem griji pentru compozitia  putina, blatul va creste cu siguranta, important este sa intindem uniform compozitia.

Coacem blatul aproximativ 20 minute la foc potrivit. (nu trebuie sa fie coapta definitiv).

Pregatim crema: batem cele 7 albusuri cu putina sare, apoi adaugam incet si zaharul pudra. Trebuie sa obtinem o spuma tare.

Punem apa la fiert,  dizolvam  pudingul cu o mica cantitate din apa pregatita (adica din cei 600 ml). Cand fierbe apa, adaugam pudingul pregatit si-l fierbem 3-4 minute.

Adaugam albusurile batute peste puding (in pudingul fierbinte).

Scoatem blatul din cuptor si turnam crema deasupra. Punem tava in cuptor pentru inca 15 minute (foc mediu spre mic).

Cand prajitura s-a racit, punem frisca si ciocolata razuita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit american" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (22)

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:41

imi place

jolygina 1

03.04.2012, 19:02

delicios

georgeta76 1

10.04.2012, 09:54

De ce ai folosit apa si nu lapte pentru puding?Se poate folosi si lapte?Astept un raspuns cat mai curand.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremes (cremsnit) ca la mama acasa