Turta dulce umpluta

de Geanina87 in Prajituri, 24 Oct 2013 | 9335 vizualizari

 

Cea mai buna turta dulce!! M-am inspirat de la bucataras Julie( cu mici modificari) si ma bucur tare mult ca am facut o alegere buna! Sunt perfecte atunci cand vreti sa mancati ceva dulce, la cafea sau alaturi de o cana cu lapte sau ceai. Eu am dublat cantitatile ca sa ma satur :D

 

INGREDIENTE

  • 140 g faina+ 400 g faina
  • 260 g zahar
  • 130 ml apa
  • 2 oua
  • 60 g unt topit si racit
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita praf de cuisoare
  • esenta de portocale sau coaja rasa de lamaie ori portocala
  • gem acrisor (visine, caise...)
  • Glazura alba:
  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri apa fierbinte
  • esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • ciocolata topita
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingurita unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce umpluta:

Intr-un vas se caramelizeaza 2 linguri de zahar, dupa care se toarna cu grija, apa clocotita.Se lasa sa fiarba pana se topeste caramelul, apoi se adauga restul de zahar amestecat cu scortisoara si cuisoarele.Cand se dizolva tot zaharul,se ia de pe foc si se adauga 140 g faina amestecandu-se rapid cu un tel.Compozitia va avea consistenta unei creme. Se lasa la racit, dupa care se adauga celelalte ingrediente (ouale, untul, faina, sarea, bicarbonatul si esenta). Se framanta un aluat nelipicios.

Luam cate o bucatica de aluat, facem bilute, in mijloc punem gem si le inchidem ca la placintele "Poale-n brau". Tapetam o tava cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit 180° pentru aproximativ 20 minute, cand turtele sunt putin intarite pe margini si moi in mijloc. Se lasa sa se raceasca dupa care se trece la glazurarea lor.

Pentru glazura alba se mixeaza albusul tare, se adauga zaharul si esenta si se continua mixarea pana devine o spuma lucioasa, apoi se adauga apa fierbinte si se mixeaza din nou pana la incorporarea acesteia. Cu ajutorul unui cutit glazuram fiecare turta dulce astfel incat sa nu fie un strat gros de glazura si se lasa la uscat peste noapte.

Pentru glazura de ciocolata: topim ciocolata pe baie de aburi si amestecam cu lapte si unt, apoi turnam cu o lingura peste fiecare turta dulce.

TIPS-URI

1

Pentru persoanele carora nu le place glazura cu albus crud, exista si varianta unei glazuri albe FARA ALBUS!!! Se amesteca 100 g zahar pudra cu 1 lingura de lapte si tot cu ajutorul unui cutit intindem glazura peste turtele noastre dulci :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonacul bunicii cu nucă