Crema de zahar ars cu portocale

de madi_marin in Dulciuri, 23 Feb 2010 | 6327 vizualizari

 

E un desert foarte simplu de pregatit si foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 5 linguri cu zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • zeama de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu portocale:

 Intr-o craticioara se pun 2 linguri cu zahar stropit cu cateva picaturi de apa sa se caramelizeze. Cand e gata se repartizeaza pe peretii vasului pana la jumatate. Se lasa la racit.

Ouale se mixeaza cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga frisca lichida , laptele si zeama de portocala. Se toarna compozitia peste caramelul racit si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.

Se serveste de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Felicia