Un desert inedit! Pentru ca ador crema de zahar ars si o pregatesc destul de des, m-am gandit sa o diversific,,, mi-a fost putin teama de rezultat insa in final am fost tare incantata! Drept urmare nu am mai rezistat pana maine si m-am hotarat sa o postez acum ,,,
Spalam capsunile si le lasam sa se scurga, dupa care le pudram cu zahar si le pastram la rece.
Preincalzim cuptorul, timp in care punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 10 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai densa daca se mixeaza separat galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste integral, iar apoi incorporam albusurile batute spuma) Spuma rezultata o adaugam in laptele cald si omogenizam totul.
Zaharul ramas il punem intr-o cratita (atentie sa nu fie emailata) la caramelizat. Cand zaharul s-a topit in intregime tapetam peretii craticioarei in mod uniform Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 -15 minute (pentru a avea timp sa se lege cat de cat). Acum adaugam capsunile pe suprafata cremei, presaram cristale de zahar si o lasam in cuptor pentru inca 30-40 de minute.
Se serveste rece, de preferat cu frisca, pentru ca ii da un gust deosebit.
1
cu cat numarul de oua e mai mare cu atat mai densa va fi crema
2
cand crema are densitatea dorita, oprim cuptorul si deschidem usa pentru a se raci treptat, in caz contrar, caldura din interior va innegri intreaga crema