Crema de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 6 Mai 2014 | 3922 vizualizari

 

O alta reteta ce tare imi doream sa o incerc la cooker, dar imi era teama ca voi strica vasul aparatului. Meri m-a convins ca nu este nicio problema! Am ales sa caramelizez zaharul direct in vas, cu putine emotii, recunosc :)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte proaspat (de capra)
  • 10 oua mari
  • zahar dupa gust
  • zahar caramelizat (2-3 linguri)
  • optional: esente de vanilie/rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Cele 2-3 linguri de zahar le-am pus in vasul cooker-ulu si le-am caramelizat folosind functia FRY pentru 10 minute. Restul zaharului l-am mixat impreuna cu ouale, pana la topirea completa a acestuia. Am adaugat laptele si am omogenizat compozitia pe care am turnat-o apoi peste zaharul caramelizat. Dupa coacere, se raceste complet inainte de servire.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Frisca mi se pare deosebita pentru servire.

2

La fiecare ou se adauga o lingura de zahar, insa mi se pare exagerat de mult, de aceea recomand a se folosi dupa gust.

3

Cu cat cantitatea de zahar caramelizat este mai mare cu atat mai mult crema va fi insiropata si nu va mai avea aspectul neted, galben, compact.

4

Am copt-o la 180 de grade, insa data viitoare as alege 150 sau mai putin, pentru o coacere lenta care sa pastreze crema fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

cernovada 1

10.05.2014, 21:23

Cat timp se coace?

Dya Daniela Andrei 1

10.05.2014, 22:23

Asa cum spuneam la tipsuri, la urmatoarea incercare o voi lasa mai mult timp la o temperatura mai mica. Aici am copt-o la 180 de grade pentru 40 de minute , insa a fost mult prea mult (a fost si prima incercare de altfel). Astfel, pe viitor, as alege un maxim de 150 de grade cu 40-50 de minute sau un 180 de grade cu 20 de minute

cernovada 1

10.05.2014, 23:07

Merci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker