O alta reteta ce tare imi doream sa o incerc la cooker, dar imi era teama ca voi strica vasul aparatului. Meri m-a convins ca nu este nicio problema! Am ales sa caramelizez zaharul direct in vas, cu putine emotii, recunosc :)
Cele 2-3 linguri de zahar le-am pus in vasul cooker-ulu si le-am caramelizat folosind functia FRY pentru 10 minute. Restul zaharului l-am mixat impreuna cu ouale, pana la topirea completa a acestuia. Am adaugat laptele si am omogenizat compozitia pe care am turnat-o apoi peste zaharul caramelizat. Dupa coacere, se raceste complet inainte de servire.
Pofta buna!
1
Frisca mi se pare deosebita pentru servire.
2
La fiecare ou se adauga o lingura de zahar, insa mi se pare exagerat de mult, de aceea recomand a se folosi dupa gust.
3
Cu cat cantitatea de zahar caramelizat este mai mare cu atat mai mult crema va fi insiropata si nu va mai avea aspectul neted, galben, compact.
4
Am copt-o la 180 de grade, insa data viitoare as alege 150 sau mai putin, pentru o coacere lenta care sa pastreze crema fina.