Crema de vanilie

de giorgi in Prajituri, 4 Mar 2012 | 5921 vizualizari

 

Am gasit o reteta de crema de vanilie foarte usor de facut.Rapida ,gustoasa si fara probleme in executare.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de unt
  • 7 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • zahar vanilinat
  • 700 ml lapte
  • 2-3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de vanilie:

1/2 pachet unt (100 gr)se pune la fiert pe baie marie cu 7 linguri de zahar si vanilie,amestecand continuu.Cand untul se topeste se adauga 5 linguri cu varf de faina .Se amesteca energic si dupa incorporare se adauga 700 ml lapte fierbinte ,turnat putin cate putin pana la omogenizare.Se pune un praf sare .

Se mai tine pe baine marie amestecand cam 5-10 min,sa fiarba faina.Daca o folosim in aluaturi ,la cuptor,nu mai lasam .

Se ia de pe foc si dupa max 5 min se adauga 3 galbenusuri,unul cate unul ,amestecand rapid.

Albusurile se bat spuma tare cu 2-3 linguri de zahar si se amesteca in crema calda.

Putem sa o servim in cupe sau in diverse prajituri ,in atatea feluri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de crema delicioasa pentru Cremes sau Eclere