Desert tort cu nuca si crema de vanilie

de Oana in Torturi, 18 Mai 2017 | 23054 vizualizari

 

Azi pregatim un tort delicios cu blat pufos de nuca, umplut cu crema de vanilie aromata si cu o glazura fina de ciocolata, sigur iti va placea!
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt- 10 gr

Crema:

  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Glazura:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pt frisca

In plus:

  • 200 gr ciocolata cu migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu nuca si crema de vanilie:

Blat: Mixez albusurile cu un praf de sare. Cand incep sa se umfle adaug treptat zaharul si mixez pana obtin o bezea. Amestec 250 gr nuca macinata cu faina si praful de copt. Le  pun treptat peste bezea. Este important sa amestecam usor cu spatula, de jos in sus, ca sa nu se lase bezeaua.
Din compozitia asta trebuie sa coacem doua blaturi, asa ca am pregatit doua tavi de tort cu diametrul de 26 cm.
Pun pe fiecare hartie de copt si impart compozitia in cele doua tavi.
Am incins cuptorul la 170 de grade si las blaturile sa se coaca 15 minute. Puteti sa verificati cu scobitoarea si daca iese curata, inseamna ca sunt gata.
Las blaturile sa se raceasca putin, apoi le scot din forma si le las pe un gratar
Intre timp prepar crema.

Crema: Am nevoie de trei galbenusuri pe care le amestec cu zaharul si amidonul. Pun putin lapte cat sa obtin un amestec omogen.
Restul de lapte il pun pe foc sa fiarba. Il torn fierbinte peste galbenusuri si pun craticioara pe foc mic. Trebuie sa amestec in continuu ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase.
La final adaug vanilia si pun o folie alimentara deasupra ca sa nu se formeze crusta si las crema la racit.
Glazura: Incalzesc smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si o torn apoi peste ciocolata rupta bucatele. Amestec bine si e gata!
Tai ciocolata pentru décor, am ales o ciocolata cu migdale caramelizate si o tai in bucati.
Acum urmeaza asamblarea tortului.
Pun un blat pe platou, apoi jumatate de crema, al doilea blat de tort, il imbrac cu restul de crema si presar deasupra ciocolata taiata cu migdale caramelizate. Puteti sa luati ce ciocolata va place, cu alune etc...
Deasupra torn glazura si imbrac tortul. Acum trebuie lasat la frigider cateva ore pana se intareste putin crema, apoi taiem o felie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Monti