Crema de lamaie cu zmeura parfumata

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 3307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lamaie
  • 80 gr zahar
  • 2 plicuri ( de 10 gr fiecare ) gelatina
  • 500 ml lapte batut
  • 200 ml frisca
  • 200 gr zmeura
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 40 ml lichior
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lamaie cu zmeura parfumata:

Se rade coaja si se stoarce sucul de lamaie.Se pun la fiert cu zahar pana se obtine un sirop, apoi se lasa sa se raceasca.
Se inmoaie gelatina in apa rece ( aproz. 8 linguri ).Se inglobeaza siropul racit in laptele batut.Se incalzeste putin gelatina si se amesteca cu 5-6 linguri de lapte batut, apoi se inglobeaza in restul de cantitatate de lapte batut.Cand compozitia incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.Crema obtinuta se imparte in pahare se se lasa sa se intareasca la frigider 5-6 ore.
Se curata si se spala zmeura, apoi se incalkzeste usor cu zahar vanilat.Se adauga 2 linguri de apa si lichiorul.Se repartizeaza deasupra deserturilor si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lamaie cu zmeura parfumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta frageda cu mere, fara zahar