Desertul asta a iesit pentru ca nu-mi place sa risipesc aiurea ingredientele si cum am facut un tort-cadou pentru o buna prietena, musai sa mancam si noi ceva dulce, ca tot e duminica. Mi-a ramas crema cu mascarpone, jeleu de capsuni, lapte condensat si smantana pentru frisca. Eu prefer sa imi iasa mai multa crema la un tort decat sa nu-mi ajunga. Imposibil sa nu gasim idei sa folosim ce ne ramane din ingredientele folosite. Crema mi-a ramas fix 150 g, cutia cu smatana are 500 ml, eu am folosit decat 400, deci mi-a ramas 100 ml, laptele condensat la cutie mica are aproximativ 400 g, eu am folosit 300 g, iar din jeleu mi-a ramas 140 g, asa ca a fost suficient cat sa fac un desert la pahar.
Idei pentru deserturi rapide si folosirea ingredientelor ramase de la alte deserturi.
Cum se prepara Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa
Intr-un recipient mai inalt am pus crema de mascarpone, am adaugat smantana si laptele condensat si am mixat cateva minute, apoi am adaugat si jeleul si am mai mixat 1 min.
Am luat 4 pahare de desert, am inmuiat piscoturile in lapte, am maruntit in bucatele mai mici piscoturile, am asezat un strat de piscoturi, apoi crema, piscoturi si capsuni congelate, crema, capsuni congelate si am ras nuca de cocos. Gata desertul numai bun de savurat dupa o masa copioasa sau nu....:))))))))))) Sa va fie cu folos !
PS. Am scris mai mult la introducere decat la mod de preparare, se mai intampla :)))))
Incearca si reteta de Tiramisu la pahar, delicios si usor de preparat sau Trifle cu capsuni, racoritor si bun.
Iti recomandam si reteta de Desert la pahar cu mango si cocos, foarte aromat.